جديد ... مجبوس اللحم المصرى !!!

المقادير !!! 


عدد ريش بتلو حسب الافراد !!


ورق لوار وحبهان وزبيب !!


ملح وكمون وفلفل وكركم وبهارات لحمه   !!



2بصله كبيرة و2طماطما زيت زيتون !!



ارز مصرى !!



طريقة التحضير !!



يتم  سلق اللحمه فى الماء وبها ورق الوار وحبهان وبصله !!! حتى النضج تمام وتنشل من الشوربه 



وتعملى خلطه اللحمه وهى  فى الخلاط 2طماطما وكركم ززيت وملح وفلفل وبهارات لحم وكمون !! ويتم دهن اللحمه بالخليط من 



الجانبين وترص فى الصينه وتدخل تحت الشوايه حتى الاحمرار خفيف حتى لا تنشف اللحمه !!



لعمل الارز !!



يتم تحمير بصله فى زيت الزيتون ثم تضعى الارز ويقلب جيدااا ثم تضعى الزبيب بعد نقه فى الماء ويقلب جيدااا ثم تضعى الشوربه وثم  

الملح ويغطى الارز على حرارة عالية ثم تخفض الحرارة ويبقى على نار هادئه حتى الناضج !!


لعمل الدقوس !!



 تضرب البصل والثوم والطماطما وملح وفلفل وشويه صلصه فى الخلاط ثم تضعى 



على نارهادئه مع ربع معلقة سكر حتى يصبح كثيف !!



التقديم 



يضع الارز فى طبق التقديم ويرص عليه اللحم بجانب الدقوس والسلطه !!




               بالهناء والشفاء 



             شيف المطبخ الصحى