أحلى مدوفون دجاج على طريقتى الخاصه

المقادير : دجاجه تقطع على نصفين تكون متبله   وكركم وبهارات دجاج لمده ساعه 
ارز بسمتى و بصل وفلفل اخضر و2 بيضه وليمون زبده وزيت وبطاطس وطماطما
 وورق لوار وحبهان 
طريقه العمل : يتم نقع الارز لمده نصف ساعه بعد الغسيل بماء فاتر 

فى صينيه مدهونها بزيت ثم يتم تقطع البصل حلقات ويرص ومن فوقهاا الدجاجه وتضعى البطاطس حولها والفلفل الاخضر ثم البهارات والملح و2 مكعب مرق فراخ ويضع عليها ورق الومنیوم وتترك فى الفرن فى المنتصف لمده ساعه ونصف او الى الاستواء 
ثم تولعى الشويه على الهادى وتحمر هى والبطاطس والفلفل خدى بالك منهااا علشان الفلفل ممكن يحترق 

طريقه عمل الارز : فى الاناء تضعى زبده وزيت ثم يتم تقطع بصله كبيره وتحمر ثم الارز مع التقليب مع ملاحظه تقليب خفيف علشان الارز لا يتكسر ثم تضعى الشوربه ويبقى على نارمتوسطه الى ان يشرب الشوربه ثم تخفض النار على الهادى الى الاستواء 

التقديم مثل الصورة

    هذه هى صورة مدفون الدجاج عمايل ايدى





     الف هناء وشفاء 

Comments