طريقة عمل الحواوشي

بعد إزدياد الطلب على الحواوشي المصري أحب اعرفكم بالأكلة الجامدة دي ولو حد زار مصر لازم ياكلها بجد أكلة جامدة وملهاش حلوأنا بموت في الحواوشي اتفضلوا حوششو معانا الصندوتش بيعمل دماغ جامدة في الجوووون (((الحواوشي))
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
المكونات..مكوناته الاساسيه..خبز(شامي او بلدي"قمح")نصف كيلو لحم مفروم..ثمرة بصل كبيرة...شحم حيوان بكميه قليله جدا(يمكن الاستغناء عنه..و الاستعاضه عنه باي ماده دهنيه اخرى كزيت الذره او الزبد او اي مسلي نباتي اخر)..ملح فلفل بهار.(البهارات هي احد اسرار طعمه الشهي انا بستخدم بهارات مكونه من القرفه و جوزة الطيب و الكبابة الصيني و القرنفل..و الكزبرة الخضراء..و ورق لورا و حبهان مطحونين ناعم جدا)
اضافت من عندك..(غير اساسيه)
ثمرة فلفل اخضر..مكعبات طماطم..بابريكا(الفلفل الاحمر الحلو)..كزبرة خضراء..ورق فويل (الومنيوم..قصدير)
الطريقه بالصور...
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعييتم خلطهم جيدا..
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
بنفرد قطع الدهن في قاع صنية الفرن..بهذا الشكل...
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
ثم نأخذ كميه من الخلطه السابق اعدادها و فردها بداخله..
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
النصف كيلو يكفي لاعداد خمسة ارغفه او يزيد..(حسب الرغبه)
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
بنغطيهم بالفويل..و يدخلوا فره ساخن جدا لمدة خمس دقائق ثم تهدأ عليهم النار مدة نصف ساعه..و هذا شكلهم..
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
يقدم مع المخلل المشكل..الحار
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

Comments