بسبوسة بالتوفي لكل عشّاق الحلويات

صبّي التوفي ساخن على البسبوسة وزيّنيها بالقشطة
صبّي التوفي ساخن على البسبوسة وزيّنيها بالقشطة
النهارده  هنقدِّم لكل عشّاق الحلويات البسبوسة بالتوفي؛ جرّبيها وابعتي لنا رأيك فيها...

بسبوسة بالتوفي
المقادير:
2 كوب سميد
2 كوب قشطة
ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة كبيرة سمنة
كوب جوز هند
كوب سكر
كوب ميه
ملعقة صغيرة بيكينج باودر

مقادير التوفي:
2 كوب سكر
كوب قشطة
كوب ميه

الطريقة:
1- اخلطي السمنة مع القشطة والبيكينج باودر والسكر وقلّبيهم كويس أوي، وبعد كده ضيفي دقيق السميد وجوز الهند والميه، وقلّبي كل المكونات مع بعض لحد ما تتجانس.

2- هاتي الصينية وامسحيها بأي مادة دهنية زي الزيت أو السمنة، ورشّي عليها طبقة خفيفة من الدقيق، وبعد كده صبّي فيها خليط البسبوسة، ودخّليها الفرن لمدة 35 دقيقة.

3- لتحضير التوفي: حطّي السكر في حلة على النار، وقلّبي السكر لحد ما لونه يبقى دهبي، وبعد كده ضيفي عليه الميه والقشطة تدريجيا واستمرّي في التقليب، لغاية ما كل المكونات تتجانس.

4- حطّي البسبوسة ساخنة في طبق التقديم، وصبّي عليها التوفي وهو ساخن، وقدّميها.. 


                                وبالهنا والشفا.

Comments