طاجن اللحم البتلو على الطريقة الإيطالية

http://www.boswtol.com/sites/default/files/10/Mar/11/400_F_364751_GhiNo77QEAbuDVxlYMI6uhVIkuC9Jb1.jpg

المقادير
كيلو لحم بتلو مقطع قطعاً صغيرة
بصلة متوسطة الحجم مفرومة
2 فص ثوم مدقوق
2 حبة طماطم متوسطة مقطعة مكعبات صغيرة
1/2 مكعب مرقة لحم أو مرقة دجاج
1/2 1 معلقة كبيرة زبد
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
1/2 كوب زيتون أسود أو أخضر منزوع البذر مقطعاً شرائح
حبة فلفل أخضر مقطعة قطعاً صغيرة
حبة فلفل أحمر مقطعة قطعاً صغيرة
1/2 كوب بقدونس مفروم
معلقة صغيرة زعتر
معلقة كبيرة صلصلة طماطم
ملح وفلفل

الطريقة
1- قطعي شرائح اللحمة إلى قطع صغيرة، بعد كده سخني الزيت والزبد فى إناء كبير، وضيفي إليه البصل وقلبيهم مع بعض لمدة خمس دقائق، ضيفي إليهم الثوم واللحمة وقلبيهم مع بعض على النار لمدة ربع ساعة، أو لغاية ما تلاقي إن اللحمة لونها بقى بني.

2- بعد ما تلاقي إن اللحمة لونها بني ضيفي إليها الفلفل والطماطم وقلبيهم مع بعض لمدة ربع ساعة، وضيفي بقية المقادير مع 1/2 1 كوب مية وسيبيها لغاية ما تغلي..

3- هاتي طاجن وحطي فيه اللحمة ودخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة (190 مئوية) لمدة نص ساعة أو لغاية ما تلاقي إن اللحمة استوت طلعيها وحطيها في أطباق التقديم.

Comments