- 1/2 كيلو جمبري
- 1/2 كيلو سمك فيليه
- حزمة (شبت، بقدونس، كسبرة)
- 3 ملاعق كبيرة دقيق (يمكن استبدال الدقيق بكوب أرز مطبوخ حسب رغبتك)
- ملعقة صغيرة كمون
- 2 فصوص ثوم
- عصير ليمونة
- بصلة صغيرة
- ملح وفلفل
- شطة
لعمل الصلصة:
- فص ثوم
- 3 ملاعق زيت
- كوب عصير طماطم
الطريقة:
1- هنخلط كل المكونات مع بعض في الكبة ونفرمهم كويس أوي علشان تبقى ناعمة.
2- بعد كده ابدئي شكّلي الكفتة واقليها في زيت غزير ساخن، ولو مش عايزة تقليها في الزيت، ممكن تدهنيها زيت بسيط ودخّليها الفرن.
3- لعمل الصلصة، شوحي الثوم المفروم في الزيت وبعدين حطي عصير الطماطم، وتبليها بالملح والكمون وسيبيها تتسبك.
4- بعد ما الصلصة تتسبك حطي فيها الجمبري وسيبيهم شوية على النار علشان الصلصة تتداخل في الكفتة، وبعد كده زيّنيها بالبقدونس وقدميها.. بالهنا والشفا.
Comments