كفتة الجمبري على الطريقة البورسعيدية


كفتة الجمبري على الطريقة البورسعيدية

المقادير:
  • 1/2 كيلو جمبري
  • 1/2 كيلو سمك فيليه
  • حزمة (شبت، بقدونس، كسبرة)
  • 3 ملاعق كبيرة دقيق (يمكن استبدال الدقيق بكوب أرز مطبوخ حسب رغبتك)
  • ملعقة صغيرة كمون
  • 2 فصوص ثوم
  • عصير ليمونة
  • بصلة صغيرة
  • ملح وفلفل
  • شطة

لعمل الصلصة:
  • فص ثوم
  • 3 ملاعق زيت
  • كوب عصير طماطم

الطريقة:
1- هنخلط كل المكونات مع بعض في الكبة ونفرمهم كويس أوي علشان تبقى ناعمة.

2- بعد كده ابدئي شكّلي الكفتة واقليها في زيت غزير ساخن، ولو مش عايزة تقليها في الزيت، ممكن تدهنيها زيت بسيط ودخّليها الفرن.

3- لعمل الصلصة، شوحي الثوم المفروم في الزيت وبعدين حطي عصير الطماطم، وتبليها بالملح والكمون وسيبيها تتسبك.

4- بعد ما الصلصة تتسبك حطي فيها الجمبري وسيبيهم شوية على النار علشان الصلصة تتداخل في الكفتة، وبعد كده زيّنيها بالبقدونس وقدميها.. بالهنا والشفا.

Comments