جمبري بالبسلة والكاري


ممكن تقدّمي معاه أرز بالكاري
ممكن تقدّمي معاه أرز بالكاري












المقادير:
  • ½ كيلو جمبري متوسّط الحجم ومغسول ومصفّى
  • 3 ثمرات طماطم مقطّعة قطع صغيرة الحجم
  • بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة الحجم
  • ½ كيلو بسلة مسلوقة ومصفّاة
  • 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
  • ثمرة فلفل أخضر مفروم
  • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
  • 5 فصوص ثوم مفرومين
  • 2 ملعقة كبيرة كاري
  • ملعقة كبيرة كمون
  • ملح وفلفل

الطريقة:

1- لتجهيز تتبيلة الجمبري، اخلطي نصف كمية الثوم مع الفلفل الأخضر والكمون والملح وعصير الليمون، وتبّلي الجمبري في الخلطة دي لمدة ربع ساعة.

2- شوّحي البصل في الزيت على النار لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي عليه الكاري والثوم، وقلّبيهم كلهم مع بعض لمدة 5 دقائق.

3- بعد كده ضيفي عليهم البسلة والطماطم والملح والفلفل، وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق علشان الطماطم تتسبّك، وبعد كده ضيفي الجمبري وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.

4- سيبي الجمبري على النار لمدة 10 دقائق علشان يستوي، وبعد كده حطّيه في طبق التقديم وزيّني الطبق بأوراق الكزبرة الخضراء،





                     وبألف هنا وشفا.

Comments