المقادير:
- ½ كيلو جمبري متوسّط الحجم ومغسول ومصفّى
- 3 ثمرات طماطم مقطّعة قطع صغيرة الحجم
- بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة الحجم
- ½ كيلو بسلة مسلوقة ومصفّاة
- 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
- ثمرة فلفل أخضر مفروم
- 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
- 5 فصوص ثوم مفرومين
- 2 ملعقة كبيرة كاري
- ملعقة كبيرة كمون
- ملح وفلفل
الطريقة:
1- لتجهيز تتبيلة الجمبري، اخلطي نصف كمية الثوم مع الفلفل الأخضر والكمون والملح وعصير الليمون، وتبّلي الجمبري في الخلطة دي لمدة ربع ساعة.
2- شوّحي البصل في الزيت على النار لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي عليه الكاري والثوم، وقلّبيهم كلهم مع بعض لمدة 5 دقائق.
3- بعد كده ضيفي عليهم البسلة والطماطم والملح والفلفل، وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق علشان الطماطم تتسبّك، وبعد كده ضيفي الجمبري وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.
4- سيبي الجمبري على النار لمدة 10 دقائق علشان يستوي، وبعد كده حطّيه في طبق التقديم وزيّني الطبق بأوراق الكزبرة الخضراء،
وبألف هنا وشفا.
Comments