كيكة الشيكولاتة بالمكسرات


ممكن تزيني الكيكة بالسكر البودرة عند التقديم
ممكن تزيني الكيكة بالسكر البودرة عند التقديم

المقادير:

  • كوب شيكولاتة مقطعة مكعبات صغيرة
  • 1/ 2 كوب بندق مفروم
  • 1/ 2 كوب لوز مفروم
  • ملعقة صغيرة فانيليا
  • 3/ 4 كوب دقيق
  • 1/ 2 كوب سكر
  • 5 بيضات

الطريقة:
1- هاتي البيض، وافصلي البياض عن الصفار، واضربي البياض بالمضرب الكهربائي مع إضافة ذرة ملح؛ لحد ما تحسي إن كميته زادت، وبقى عامل زي الكريمة أو المارينج.

2- هاتي طبق غويط، وحطّي فيه صفار البيض مع السكر، وقلّبيهم بالمضرب اليدوي كويس لحد ما السكر يذوب، وبعد كده ضيفي الفانيليا.

3- بعد كده ضيفي الدقيق تدريجيا على خليط الصفار والسكر، وقلّبيهم مع بعض بملعقة خشب؛ لغاية ما المكونات كلها تتجانس مع بعضها.

4- بعدين ضيفي قطع الشيكولاتة والبندق واللوز، وقلّبي كل المكونات مع بعض.

5- بعد كده هاتي بياض البيض (المارينج)، وابدئي حطّي منه ملعقة ملعقة على الخليط اللي حضّرتيه مع التقليب برفق؛ علشان تبقى العجينة هشّة.

6- هاتي القالب أو الصينية اللي هتعملي فيها الكيكة، وحطّي فيه ورق الزبدة، وافردي عليه كمية صغيرة من الزبدة، وبعد كده صبّي الخليط.

7- حطّي القالب في فرن ساخن على درجة حرارة 150 : 160 لمدة 45 دقيقة.

8- بعد ما الكيكة تستوي، طلّعيها من الفرن وسبيها تبرد شوية، وبعدين حطّيها في طبق التقديم، وممكن تزينيها بالسكر البودرة والكاكاو..



                                      وبالهنا والشفا.

Comments