مكرونة بصوص الزبادي واللحمة المفرومة


اخلطي المكرونة مع صوص الزبادي وقلّبيهم مع بعض كويس

اخلطي المكرونة مع صوص الزبادي وقلّبيهم مع بعض كويس


المقادير:

  • 1/ 2 كيلو مكرونة
  • 1/ 2 كيلو لحم مفروم
  • ملعقة كبيرة ثوم مدقوق
  • ملعقة كبيرة عصير ليمون
  • 1/ 4 كوب زيت زيتون
  • ملعقة صغيرة قِرفة
  • 4 أكواب زبادي
  • بصلة مفرومة
  • ملح وفلفل
  • 1/ 2 ملعقة صغيرة (جوزة الطيب - حبهان - بهارات)

الطريقة:

1- اسلقي المكرونة وصفّيها، وضيفي عليها ملعقتين زيت وقلّبيها كويس.

2- اقلي الثوم والبصل في الزيت، وبعدين ضيفي عليهم اللحمة وتبّليها بكل التوابل، وسيبيها لحد ما تتعصّج.

3- اخلطي الزبادي مع ملعقة صغيرة ثوم مطحون جامد وعصير الليمون والملح.

4- اخلطي المكرونة مع صوص الزبادي، وقلّبيهم مع بعض كويس، وحطّيها في طبق التقديم.

5- حطّي عليها اللحمة المفرومة وزيّنيها بالمكسّرات،
وقدّميها 




                            بالهنا والشفا.

Comments