المقادير:
- 1/ 2 كيلو مكرونة
- 1/ 2 كيلو لحم مفروم
- ملعقة كبيرة ثوم مدقوق
- ملعقة كبيرة عصير ليمون
- 1/ 4 كوب زيت زيتون
- ملعقة صغيرة قِرفة
- 4 أكواب زبادي
- بصلة مفرومة
- ملح وفلفل
- 1/ 2 ملعقة صغيرة (جوزة الطيب - حبهان - بهارات)
الطريقة:
1- اسلقي المكرونة وصفّيها، وضيفي عليها ملعقتين زيت وقلّبيها كويس.
2- اقلي الثوم والبصل في الزيت، وبعدين ضيفي عليهم اللحمة وتبّليها بكل التوابل، وسيبيها لحد ما تتعصّج.
3- اخلطي الزبادي مع ملعقة صغيرة ثوم مطحون جامد وعصير الليمون والملح.
4- اخلطي المكرونة مع صوص الزبادي، وقلّبيهم مع بعض كويس، وحطّيها في طبق التقديم.
5- حطّي عليها اللحمة المفرومة وزيّنيها بالمكسّرات،وقدّميها
بالهنا والشفا.
Comments