المقادير:
- 3 كوب دقيق
- كوب لبن منزوع الدسم
- 3 ملعقة صغيرة زيت نباتي
- ملعقة كبيرة بيكينج باودر
- 1/ 2 ملعقة صغيرة ملح
- ملعقة صغيرة خميرة
- سكر
مقادير الحشو:
- 1/ 4 كيلو شرائح جبنة موتزاريلا لايت (موجودة في السوبر ماركت)
- 2 ملعقة كبيرة كاتشاب دايت
- 2 ثمرة طماطم مقشّرة ومفرومة
- بصلة متوسطة مقطّعة حلقات
- ثمرة فلفل أخضر مقطّعة حلقات
- 1/ 2 ملعقة صغيرة زعتر
- زيتون أسود
الطريقة:
1- لتحضير العجينة، اخلطي كل المكونات بتاعتها مع بعض في طبق كبير لغاية ما المكونات كلها تتجانس مع بعض.
2- بعد كده زوّدي العجينة تدريجيا بمقدار كوب ميه مع تقليب العجينة باستمرار.
3- غطّي العجينة وسيبيها في مكان دافئ لمدة ساعة علشان تتخمّر وتترفع.
4- هاتي الصينية اللي هتعملي فيها البيتزا، ورشّي فيها كمية صغيرة من الدقيق، وافردي العجينة فيها بحيث إن سُمكها يبقى تقربيا 1/ 2 سم، ودخّليها الفرن على درجة حرارة 200 لمدة 10 دقائق وبعدين طلّعيها.
5- افردي الكاتشاب على العجينة، وبعد كده رشّي عليها الزعتر، وعلى الوش وزّعي الطماطم والبصل والفلفل والزيتون.
6- تقدري تضيفي كمان أي أكلات لايت تحبّيها؛ يعني ممكن تحطّي قطع فراخ مسلوقة أو تونة دايت، وفي الآخر ضيفي شرائح الجبنة الموتزاريلا.
7- دخّلي الصينية في الفرن مرة تانية لمدة 10 دقائق تقريبا، لغاية ما الجبنة تذوب..
وبالهنا والشفا.
Comments