بيتزا دايت.. ووزن لايت


ممكن تحطّي على البيتزا قطع فراخ مسلوقة
ممكن تحطّي على البيتزا قطع فراخ مسلوقة

المقادير:

  • 3 كوب دقيق
  • كوب لبن منزوع الدسم
  • 3 ملعقة صغيرة زيت نباتي
  • ملعقة كبيرة بيكينج باودر
  • 1/ 2 ملعقة صغيرة ملح
  • ملعقة صغيرة خميرة
  • سكر

مقادير الحشو:

  • 1/ 4 كيلو شرائح جبنة موتزاريلا لايت (موجودة في السوبر ماركت)
  • 2 ملعقة كبيرة كاتشاب دايت
  • 2 ثمرة طماطم مقشّرة ومفرومة
  • بصلة متوسطة مقطّعة حلقات
  • ثمرة فلفل أخضر مقطّعة حلقات
  • 1/ 2 ملعقة صغيرة زعتر
  • زيتون أسود

الطريقة:
1- لتحضير العجينة، اخلطي كل المكونات بتاعتها مع بعض في طبق كبير لغاية ما المكونات كلها تتجانس مع بعض.

2- بعد كده زوّدي العجينة تدريجيا بمقدار كوب ميه مع تقليب العجينة باستمرار.

3- غطّي العجينة وسيبيها في مكان دافئ لمدة ساعة علشان تتخمّر وتترفع.

4- هاتي الصينية اللي هتعملي فيها البيتزا، ورشّي فيها كمية صغيرة من الدقيق، وافردي العجينة فيها بحيث إن سُمكها يبقى تقربيا 1/ 2 سم، ودخّليها الفرن على درجة حرارة 200 لمدة 10 دقائق وبعدين طلّعيها.

5- افردي الكاتشاب على العجينة، وبعد كده رشّي عليها الزعتر، وعلى الوش وزّعي الطماطم والبصل والفلفل والزيتون.

6- تقدري تضيفي كمان أي أكلات لايت تحبّيها؛ يعني ممكن تحطّي قطع فراخ مسلوقة أو تونة دايت، وفي الآخر ضيفي شرائح الجبنة الموتزاريلا.

7- دخّلي الصينية في الفرن مرة تانية لمدة 10 دقائق تقريبا، لغاية ما الجبنة تذوب.. 





                                    وبالهنا والشفا.

Comments