صينية الجمبري بالخضار


الجمبري غني جدا بالفوسفور

المقادير:
1/ 2 كيلو جمبري
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقة زيت زيتون
كرفس وزعتر
2 حبة فلفل ألوان
حبة جزر
حبة كوسة
حبة بطاطس
حبة بصل متوسطة
ملح وفلفل
فلفل حامي
ملعقة صغيرة كمون
1/ 2 كوب صلصة طماطم


الطريقة:
1- قطّعي البصل شرايح رفيعة، وبعدين شوّحيه في الزيت مع الثوم المفروم لحد ما يبقى لونهم دهبي، وقطّعي الكرفس والزعتر قطع صغيرة، وحطّيهم مع البصل وشوّحيهم مع بعض.

2- قطعي الجزر والفلفل والبطاطس والكوسة والفلفل الحامي صوابع رفيعة، وحطيهم مع البصل، وشوحي كل الخضار مع بعض لحد ما يستوي نصف تسوية.

3- بعد كده حطّي معاهم الجمبري بقشره، وتبّليهم بالملح والفلفل والكمون، وحطي عليهم عصير الطماطم، وقلبيهم على النار لمدة 5 دقائق.

4- بعد ما تستوي نصف تسوية، حطي ورق فويل في صينية، واقلبي عليه الجمبري بالخضروات وعليهم 1/ 4 كوب ميه أو صلصة طماطم، وبعدين اقفلي الفويل عليه.

5- دخّلي الصينية في الفرن لمدة 10 دقائق، وبعدين طلّعيه من الفرن وقدّميه..





                                       بالهنا والشفا.

Comments