فطائر اللحمة


ممكن تقدّمي معاها سلطة طحينة أو سلطة زبادي
ممكن تقدّمي معاها سلطة طحينة أو سلطة زبادي

المقادير:
لعمل العجين:

  • كوب زبد
  • 3 كوب دقيق
  • 2 صفار بيض
  • ملعقة صغيرة كركم
  • 3/4 كوب ماء مثلج
  • 1/2 ملعقة صغيرة ملح

للحشو:

  • 1/2 كيلو لحمة مفرومة
  • بصلة متوسطة مفرومة
  • 3 ملعقة كبيرة زيت
  • 2 ملعقة كبيرة ماء
  • 1/4 كوب بقسماط
  • ملح وفلفل
  • 1/2 ملعقة صغيرة زعتر

الطريقة:

1- اخلطي الدقيق والملح والكركم واعجنيهم مع الزبدة في العجانة.

2- اخفقي الصفار مع الماء وحطيهم على العجين تدريجيا، واستمري في العجن لحد ما تبقى العجينة ناعمة.

3- لفي العجين في بلاستيك وحطيه في التلاجة لمدة نصف ساعة علشان يتماسك.

4- في الوقت ده حضّري الحشو: شوحي البصل في الزيت لمدة 5 دقائق لحد ما لونه يبقى دهبي، وبعدين حطي اللحمة المفرومة.

5- قلّبي اللحمة مع البصل لحد ما يبقى لونها بني وبعدين حطي الزعتر وقلبيها وسيبيها لمدة 10 دقائق لحد ما اللحمة تستوي.

6- تبّليها بالملح والفلفل، ولو اللحمة لسه فيها سائل ممكن تحطي البقسماط وقلّبيها وسيبيها تبرد.

7- لعمل الفطائر: طلعي العجين من التلاجة وسيبيها تبرد لمدة 10 دقائق.

8- افردي العجين على سطح مرشوش دقيق وقطّعيه بالشكل اللي انتي تحبيه.

9- اخفقي البيض والماء وادهني به أطراف الفطيرة وحطي كمية من الحشو على أحد الطرفين.

10- اقفلي الطرف التاني واضغطي عليه بطرف شوكة.

11- رصي الفطائر على صاج مدهون بقليل من الزيت، واخبزيه في الفرن لمدة 30 – 35 دقيقة، وممكن تقدّمي معاها سلطة طحينة أو سلطة زبادي، وكمان ممكن تعملي مكرونة بالصوص الأبيض،




                                      وبالهنا والشفا.

ملحوظة:
ممكن تغيري في الحشو، مثلا سبانخ بالجبنة أو فراخ أو خضروات.

Comments