لعمل العجين:
- كوب زبد
- 3 كوب دقيق
- 2 صفار بيض
- ملعقة صغيرة كركم
- 3/4 كوب ماء مثلج
- 1/2 ملعقة صغيرة ملح
للحشو:
- 1/2 كيلو لحمة مفرومة
- بصلة متوسطة مفرومة
- 3 ملعقة كبيرة زيت
- 2 ملعقة كبيرة ماء
- 1/4 كوب بقسماط
- ملح وفلفل
- 1/2 ملعقة صغيرة زعتر
الطريقة:
1- اخلطي الدقيق والملح والكركم واعجنيهم مع الزبدة في العجانة.
2- اخفقي الصفار مع الماء وحطيهم على العجين تدريجيا، واستمري في العجن لحد ما تبقى العجينة ناعمة.
3- لفي العجين في بلاستيك وحطيه في التلاجة لمدة نصف ساعة علشان يتماسك.
4- في الوقت ده حضّري الحشو: شوحي البصل في الزيت لمدة 5 دقائق لحد ما لونه يبقى دهبي، وبعدين حطي اللحمة المفرومة.
5- قلّبي اللحمة مع البصل لحد ما يبقى لونها بني وبعدين حطي الزعتر وقلبيها وسيبيها لمدة 10 دقائق لحد ما اللحمة تستوي.
6- تبّليها بالملح والفلفل، ولو اللحمة لسه فيها سائل ممكن تحطي البقسماط وقلّبيها وسيبيها تبرد.
7- لعمل الفطائر: طلعي العجين من التلاجة وسيبيها تبرد لمدة 10 دقائق.
8- افردي العجين على سطح مرشوش دقيق وقطّعيه بالشكل اللي انتي تحبيه.
9- اخفقي البيض والماء وادهني به أطراف الفطيرة وحطي كمية من الحشو على أحد الطرفين.
10- اقفلي الطرف التاني واضغطي عليه بطرف شوكة.
11- رصي الفطائر على صاج مدهون بقليل من الزيت، واخبزيه في الفرن لمدة 30 – 35 دقيقة، وممكن تقدّمي معاها سلطة طحينة أو سلطة زبادي، وكمان ممكن تعملي مكرونة بالصوص الأبيض،
وبالهنا والشفا.
ملحوظة:
ممكن تغيري في الحشو، مثلا سبانخ بالجبنة أو فراخ أو خضروات.
Comments