المقادير:
- 1/ 2 كيلو رز مسلوق
- 1/ 2 كيلو كبدة فراخ
- حزمة كزبرة خضراء مفرومة
- 1/ 4 كيلو فلفل أخضر مقطّع صغير
- 1/4 كيلو خضار مشكّل (فاصوليا وبسلة وجزر)
- بصلة مفرومة
- ملح وفلفل
- كركم
- كاري
- زبدة
- ثوم
الطريقة:
1- شوّحي البصل والثوم مع الزبدة في طاسة على النار؛ لغاية ما البصل يستوي ويبقى لونه ذهبي، وبعد كده ضيفي الفلفل الأخضر.
2- قطّعي الكبدة قطع صغيرة، وضيفيها على البصل، وقلّبيهم كويس على النار لغاية ما الكبدة تستوي.
3- بعد كده ضيفي البسلة والفاصوليا والجزر مع التقليب، وبعدين ضيفي الكزبرة، وتبّليهم بالملح والفلفل والكركم والكاري.
4- ضيفي الرز على خليط الكبدة، وقلّبيهم مع بعض، واغرفيه في طبق التقديم..
وبالهنا والشفا.
Comments