المقادير:
- 4 صدور فراخ
- ملعقة صغيرة زعتر
- ملعقة صغيرة كزبرة
- ملعقة صغيرة حبهان مطحون
- ثمرة بطاطس متوسّطة
- ملح وفلفل أسود
للحشو:
- 10 مكعبات جبنة كريمي (ممكن تستخدمي جبنة نستو أو شيدر)
- 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
- ½ كوب مشروم مفروم
للتغطية:
- 2 بيضة
- 2 كوب بقسماط ناعم
- ½ ملعقة صغيرة ملح
- رشة فلفل أسود
- زيت ذرة للقلي
الطريقة:
1- اسلقي البطاطس نصف سوى وقطّعيها شرائح، وسيبيها لحد ما تبرد تماما.
2- افرمي صدور الفراخ وشرائح البطاطس مع بعض في المفرمة، وبعد كده تبّليها بالملح والفلفل والكزبرة والزعتر والحبهان، واعجني الخليط كله بإيدك كويس.
3- لتحضير الحشو؛ اخلطي المشروم مع الجبنة والبقدونس، وقلّبيهم مع بعض كويس.
4- خدي كمية مناسبة من الكفتة وافرديها على إيدك، واحشيها بكمية مناسبة من الحشو، ولفّيها على شكل صوابع، وكرّري الخطوة دي لغاية ما كل الكمية تخلص.
5- اخفقي البيض في طبق وحطي عليه الملح والفلفل، وحطّي أصابع الكفتة في البيض وبعد كده في البقسماط.
6- حمّري الكفتة في زيت ساخن وغزير، وبعد كده طلّعيها على مناديل ورقية علشان تتشرّب الزيت، وعند التقديم زيّنيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.
Comments