كفتة الفراخ المحشية بالجبنة


المقادير:
  • 4 صدور فراخ
  • ملعقة صغيرة زعتر
  • ملعقة صغيرة كزبرة
  • ملعقة صغيرة حبهان مطحون
  • ثمرة بطاطس متوسّطة
  • ملح وفلفل أسود

عند التقديم زيّني الكفتة بالبقدونس

للحشو:
  • 10 مكعبات جبنة كريمي (ممكن تستخدمي جبنة نستو أو شيدر)
  • 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
  • ½ كوب مشروم مفروم

للتغطية:
  • 2 بيضة
  • 2 كوب بقسماط ناعم
  • ½ ملعقة صغيرة ملح
  • رشة فلفل أسود
  • زيت ذرة للقلي

الطريقة:
1- اسلقي البطاطس نصف سوى وقطّعيها شرائح، وسيبيها لحد ما تبرد تماما.

2- افرمي صدور الفراخ وشرائح البطاطس مع بعض في المفرمة، وبعد كده تبّليها بالملح والفلفل والكزبرة والزعتر والحبهان، واعجني الخليط كله بإيدك كويس.

3- لتحضير الحشو؛ اخلطي المشروم مع الجبنة والبقدونس، وقلّبيهم مع بعض كويس.

4- خدي كمية مناسبة من الكفتة وافرديها على إيدك، واحشيها بكمية مناسبة من الحشو، ولفّيها على شكل صوابع، وكرّري الخطوة دي لغاية ما كل الكمية تخلص.

5- اخفقي البيض في طبق وحطي عليه الملح والفلفل، وحطّي أصابع الكفتة في البيض وبعد كده في البقسماط.

6- حمّري الكفتة في زيت ساخن وغزير، وبعد كده طلّعيها على مناديل ورقية علشان تتشرّب الزيت، وعند التقديم زيّنيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.

Comments