طبق الأرز بالجمبري والكاري

زيّني الطبق بأوراق الريحان الأخضر
النهارده هنعمل طبق مميّز ولذيذ جدا لكل عشّاق الجمبري، جرّبوه وابعتوا قولوا لنا 
 رأيكم فيه..
 زيّني الطبق بأوراق الريحان الأخضر


المقادير:
كوب أرز بسمتي
½ كيلو جمبري كبير
ملعقة كبيرة زيت زيتون
بصلة كبيرة مقطّعة مكعبات صغيرة
2 ثمرة جزر مقطّعة مكعبات صغيرة
2 ملعقة صغيرة كاري
فصّين ثوم مفرومين
ملح وفلفل
½ كوب أوراق ريحان أخضر (للتزيين)

الطريقة:
1- قشّري الجمبري ونظّفيه كويس، وتبّليه بالملح والفلفل.

2- سخّني الزيت في طاسة كبيرة على نار متوسطة، وشوّحي فيها البصل والجزر وقلّبيهم لمدة من 6 : 8 دقائق لغاية ما البصل والجزر يستووا وتحسّي إن الجزر بقى طري.

3- بعد كده ضيفي عليهم الثوم والكاري، واستمرّي في تقلبيهم مع بعض على النار لمدة دقيقتين.

4- بعد كده ضيفي الأرز ومعاه كوب ونصف ميه ونصف ملعقة صغيرة ملح ونصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، وقلّبي الخليط لغاية ما يبدأ في الغليان، وبعد كده قلّلي درجة الحرارة وغطّي الطاسة كويس، وسيبي الأرز على نار هادية لمدة 15 دقيقة.

5- بعد كده ارفعي الغطاء من على الأرز، واغرسي فيه الجمبري، وغطّي الطاسة مرة تانية، وسيبيهم على النار لمدة 4 : 5 دقائق، أو لغاية ما تحسّي إن الجمبري استوى، وبعد كده اغرفي الأرز في أطباق التقديم، وزيّنيه بأوراق الريحان الأخضر..


 وبالهنا والشفا.