طريقة عمل دجاج برست

المقادير:
½ كيلو صدور دجاج
كوب سبانخ مفروم
كوب لحمة مفروم متعصج
½ كوب جبنة بارميزان
¼ كيلو جبنة مودزريلا
فنجان زيت زيتون أو زبد
بصله متوسطة مفرومة
ملح وفلفل

طريقة عمل دجاج برست



طريقة التحضير:
- نضع زيت الزيتون أو الزبد فى قدر على النار وبعدها ننزل بالبصل المفروم، وبعد دقيقة ننزل باللحم المفروم المتعصج والسبانخ الفروم وملح وفلفل.
- نضيف الجبن البارميزان ونقلب ونرفعه من على النار، ونحضر صدور الفراخ المخلية، ونفتح كل قطعة من الجنب مثل الساندوتش.
- يتم حشوها بالخليط المعد، ونضغط عليها بكف اليد ثم نضعها فى مقلاة على النار مع قليل من الزيت.
- نضع قطع الصدور ونقلب على الجنبين بعد احمرار كل جنب ثم نرفعهم من على النار ونرصهم فى صينية.
- نضع على كل قطعة من صدور الفراخ شريحة من جبنة الموتزاريلا وتوضع فى الفرن من 10 إلى 15 دقيقه حتى تمام النضج.
- نقطعهم شرائح وتقدم مع خضارك المفضل.

Comments