فيديو .....دجاج روستو - كبدة دجاج بالكريمة - شوربة بطاطس بالروكفور

المقادير

دجاج روستو
1/4 كوب عسل ابيض
1 معلقة كبيرة صويا صوص
1 معلقة كبيرة خل
1 معلقة كبيرة زيت سمسم
1 معلقة صغيرة هوت صوص
دجاجة
1 ملعقة كبيرة زبدة لينة
1 شرائح ليمون اضاليا
1 ملعقة كبيرة جنزبيل فريش
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ملح وفلفل
كيس حرارى

كبدة دجاج بالكريمة
1/2 كيلو كبدة دجاج منظفة
1 كوب خل
2 كوب مياه ساخنة
1 كوب كريمة
زيت ذرة
زبدة
1 كوب بصل مفروم
1 فص ثوم مفروم
ملح وفلفل
1 فص حبهان
بقدونس مفروم




شوربة بطاطس بالروكفور
زيت
1/2 كيلو بطاطس مكعبات مسلوقة
2 كوب مرقة دجاج
ملح وفلفل
1 كوب كريمة
1 مثلث جبنة ريكفورد
1/4 كوب بقدونس
1 ملعقة كبيرة دقيق
1 كوب بصل شرائح
1 فص ثوم مفروم

طريقة التحضير
دجاج روستو
اخلطى كل مكونات الصوصات مع الزيت و العسل

ضيفى الجنزبيل و الثوم مع ملح وفلفل و تقلب جيدا

ضيفى ملعقة من الزبدة الى التتبيلة

تبلى الدجاج من الداخل و الخارج بالتتبيلة ثم تشوح فى طاسة واسعة ساخنة

ترفع الدجاج و توضع فى الكيس الحرارى مع شرائح الليمون و باقى التتبيلة المتبقية

تدخل الفرن على 180 لمدة 45 الى 60 دقيقة ثم ترفع من الكيس و تقدم بالهنا

 
كبدة دجاج بالكريمة
قومى بسلق الكبدة فى الماء و الخل ثم تصفى جيدا

شوحة الزبدة والزيت مع البصل و الملح والفلفل

ضيفى الكبدة و فص الثوم مع الحبهان و يقلبوا جيدا

ضيفى الكريمة و البقدونس و اتركيها حتى تكتمل النضج ثم تقدم بالهنا

 
شوربة بطاطس بالروكفور
قومى بتشويح البصل مع ثوم و ملح ودقيق

ضعى البطاطس ثم المرقة و تقلب حيدا

ضيفى قطع من الجبنة والبقدونس و فلفل اسود

اتركيها حتى تغلى ثم ترفع و تقدم بالهنا 
للمشاهدة الفيديو أضغط هنااااا



Comments