فيديو ...وز بالرعفران مع أرز بالشوفان - يخنى اللحم بالطماطم والفلفل الحار -

المقادير

وز بالرعفران مع أرز بالشوفان
وز بصل جزر كرفس ثوم بودرة زعفران ليمون ينسون – حبهان فلفل أسود صحيح قرنقل – كراوية كزبرة جافة ملح – فلفل للأرز أرز بسمتى شوفان زبدة ماء ورد ماء مرقة صنوبر

يخنى اللحم بالطماطم والفلفل الحار
مكعبات لحم بصل احمر زبدة معجون فلفل طماطم صلصة طماطم كوسة بطاطس قرنبيط جزر بهارات هريسة شطة ماء ملح - فلفل أسود

فلافل الحمص والنعناع والبقدونس
حمص بصل نعناع كزبرة خضراء بصل أخضر بابريكا زنجبيل – قرفة ثوم زيت ملح – فلفل أسود

مكمورة دجاج
عجينة ملفى قطع دجاج بصل زبدة مرق كمون – قرفة – فلفل أبيض جوزة الطيب – حبهان ملح

طريقة التحضير

وز بالرعفران مع أرز بالشوفان
إسلقى الوز مع البوكيه جارنيه ( البصل والجزر والكرفس وحبهان وورق لورا والقرفة وفلفل أسود )
أضيفى الملح والزيت للوز بعد سلقه
أدخلى الوز الفرن
ضعى الزبدة على النار مع الكراوية والينسون
شوحى الثوم مع الكراوية والينسون
أضيفى البصل وليمونة بقشرها مفرومين للثوم
أضيفى الأرز البسمتى
أسقى الأرز بالشوربة المصفاه من البوكيه جارنيه
أضيفى الماء والملح والكزبرة الجافة وبودرة الزعفران
إضيفى الشوفان للأرز
ضعى الشوفان والأرز فى طبق التقديم والوز فوقه
أضيفى الصنوبر المحمص على الوجه
زينى الطبق بالفلفل الألوان


يخنى اللحم بالطماطم والفلفل الحار
قطعى البصل وشوحيه مع الزبدة على النار
أضيفى مكعب مرقة والبهارات والجزر المقطع مكعبات للبصل
أضيفى مكعبات اللحمة
قطعى الكوسة والبطاطس مكعبات وإقليها فى الزيت وضيفيها للحمة
أضيفى هريسة الشطة
أضيفى صلصة الطماطم والماء
أضيفى الملح والفلفل الأسود
أزيلى ذر الطماطم وشرحى قشرها على شكل X وضعيها فى ماء مغلى ثم بار د وقشريها
قطعى الطماطم وأضيفيها للحمة
ضعى زهرات القرنبيط المقطعة
إتركى اليخنى لينضج
قدمى اليخنى وزينيه بالبقدونس والفلفل الحار


فلافل الحمص والنعناع والبقدونس
أفرمى الحمص مع الثوم والكرات والبصل الأخضر والكرات
أضيفى البابريكا والجنزبيل والقرفة والكمون والكزبرة الجافة والبقدونس
قلبى المكونات جيداً وإفرميها ناعماً
أضيفى البهارات
قطعى عجينة الفلافل أصابع ونزليها فى الزيت بالتدريج لتقلى
قدمى الفلافل مع البقدونس والطماطم والفلفل الألوان


مكمورة دجاج


قطعى البصل وشوحيه فى الزبدة
أضيفى مكعب مرق للبصل
أضيفى الحبهان وجوزة الطيب والكمون والبهارات والقرفة
أضيفى قطع الدجاج وقلبيها مع البصل والتوابل
أضيفى الفلفل الألوان المقطع
أضيفى البهارات والكمون والملح والفلفل الأسود والأعشاب
أضيفى نصف كوب ماء وغطى الإناء
إفردى عجينة الملفى بالنشابة ورشيها بالدقيق
إفردى العجينة فى الصينية
أضيفى خليط الدجاج على العجينة
أغلقى العجينة على الحشو وإدهنى وجه وحروف العجين بالبيض
إدخلى الصينية الفرن حتى تنضج
قدمى المكمورة وزينيها بالطماطم والفلفل الأخضر الحار 
للمشاهدة الفيديو أضغط هناااااا   




                                                                    

Comments