فيديو ....فتة سجق شرقى - بسلة بالنعناع و الزبادى


المقادير

فتة سجق شرقى
500 جرام سجق ضانى مقطع صغير
2½ كوب ارز مصرى
4 ملعقة كبيرة معجون طماطم
1 طماطم مفروم بدون قشر
1 بصل مفروم
1 فلفل اخضر مفروم
1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
4 فصوص حبهان
ورق لورى
2 كوب عصير طماطم
1 ملعقة كبيرة خل ابيض
2 فص ثوم
ملح وفلفل
جوزة الطيب
3 كوب ماء
1/2 كوب لوزمحمص
1/4 كوب صنوبر محمص
2 كوب عيش شامى مكعبات
زيت


بسلة بالنعناع و الزبادى
20 جرام زبدة
1 عود كرات شرائح رفيعة
1 فص ثوم مفروم
1 بطاطس مكعبات صغيرة
1 كوب مرقة دجاج
1/4 كوب ورق نعناع
1/2 كوب بسلة مجمدة
1/4 كوب ماء
1/2 كوب زبادى
1/2 ملعقة صغيرة كمون
للتقديم : نعناع فريش

طريقة التحضير
فتة سجق شرقى
قومى بتحمير العيش فى الزيت و اتركيه جانبا

قومى برفع الخبز و ضعى مكانه السجق

ضيفى اليه الثوم ثم عصير الطماطم و معجون الطماطنم مع التقليب المستمر

ضيفى الخل و اتركيه لينضج لبضع دقائق

ضيفى ملح وفلفل مع جوزة الطيب و اتركيه لمدة 5 دقائق

يرفع من على النار ثم ضيفى مكانه البصل مع الطماطم المفروم

ضيفى ملعقة من معجون الطماطم مع الفلفل الاخضر

ضيفى اللورى و الحبهان و استمرى فى الطهى حتى تظهر رائحة التوابل

ضيفى الماء و اتركيه ليغلى

ضيفى الارز مع البقدونس و اتركيه حتى ينضج لمدة 20 دقيقة

قومى برص الخبز المحمص ثم ضعى عليه صوص الطماطم

ضعى الارز و عليه السجق وباقى الصوص و يزين باللوز و الصنوبر و يقدم بالهنا

بسلة بالنعناع و الزبادى
قومى بتسييح الزبدة فى طاسة ثم ضيفى اليها الكرات و الثوم و يقلب حتى يصبح الكرات طريا

ضيفى البطاطس و المرقة مع الماء و تترك مغطاه حتى تغلى

اخفضى درجة الحرارة و اتركيها تتسبك مع التقليب المستمر و تصبح البطاطس طرية

ضيفى البسلة و النعناع و و تقلب حتى تصبح البسلة طرية

اتركيها لتبرد ثم تضرب بالخلاط او الكبة حتى يمتزج الخليط تماما يمكن اضافة الماء حسب الحاجة

قومى بتقسيم الخليط فى كاسات صغيرة ثم ضيفى اليه ملعقة من الزبادى مع رشة كمون و ورقة نعناع ثم تقدم بالهنا 
للمشاهدة الفيديو أضغط هناااااا



Comments