المقادير
2 كوب بسمتى
8 قطع لحم
ملح
فلفل اسود
كركم
1بصل كبيره
3بصل صغيره
2قرفه خشب
2ليمون مجفف
2 ورق لورى ( غار )
4قرنفل
4جبهان
1 مكعبماجى
زبده
زيت
فحم
ورق الومنيوم
طريقة التحضير
بنجهز الشوربه عشان نسلق فيها اللحم هنحط القرفه والليمون و اللورى والحبهان والقرنفل والماجى والفل و اول ما يغلوا ننزل اللحم ونستنى شويه ع الملح يعنى بعد غلوتين كده وكمان نحط البصل الصغير صحيح.
ننقع البسمتى اول ما نبدء نشتغل لحد ما اللحم يستوى.
استوى اللحم هنطلعه من الشوربه و نصفيه كويس.
في طاسه هنحط زبده و نشوح فيها اللحم نكون صفينا الرز كويس جدا من المايه وفي حالة الرز هنحط شوية زيت ونقطع عليهم البصله الكبيره ونقلب.
اول ما تدبل هننزل عليها بمعلقه-كبيره كركم ونقلب كويس وهناخد اللورى و الليمون و القرفه من الشوربه و هنحطهم غليها ونقلب كويس.
حناخد 3 كوبيات تقريبا شربه، تغلى ننزل عليها الرز هنسيبه يغلى غلوه و نغطيه اول ما يتشرب هنحط على وش الرز اللحم.
هنكون ولعنا فحمه و حطناها في فنحال صغير بوسط اللحم ونفصل بين الغطا والحله بالالومنيوم عشان بخار الفحم ونغطى ربع ساعه و يكون الرز استوى وقدميها وصحتين وهنا.
Comments