الكفتة بالبيض المسلوق

المقادير

 5 بيضات مسلوقين ولحمه كفته ومقشرين 350 جرام بصلة متوسطة مفرومة ملح و فلفل أسود و بهارات مشكّلة و معلقة دقيق




طريقة التحضير

 نضيف البصل على الكفتة ومعاها الملح والبهارات والفلفل الأسود، . نجيب البيض المسلوق ونقلبه في قليل من الدقيق، ليساعد على إن اللحمة تلتصق به، وبنغلّف البيض بالكفتة بحيث يكون سمك على البيض حوالي 1 سم. نغلف كورات البيض بالكفتة بقليل من الدقيق المتبل بالبهارات (يعني غلاف رقيق جدًّا من الدقيق). 4- نقلي كرات البيض بالكفتة في زيت غزير مغلي لحد ما تحمر، نقلو عليها النار شوية ونقلبوها بحرص، ونحيدوها عند قليها تماما من الزيت ونوضعوها على ورق نشاف، ونقطع كل كرة إلى نصفين بالشوبة بالسكين ويكون شكلها رائع لأن الصفار غادي يكون باين تم البياض تم الكفتة وممكن تزيني الطبق بالخضروات الورقية وشرائح الليمون.. 

Comments