طريقة عمل محشي ورق عنب


طريقة عمل محشي ورق عنب

نصف كيلو ورق عنب 

نصف كيلو ارز مغسول ومصفى 

نصف كيلو طماطم معصورة 

بصلتين متوسطتين مقطعين مكعبات صغيرة 

ملعقتين صلصة بيوريه 

خضرة مشكلة مفرومة (حزمة كسبرة +حزمة شبت+حزمة بقدونس) 

3 ملاعق نعناع ناشف 

ملح وبهارات حسب الرغبة 
رشة سكر 

مكعب مرقة ماجى 

زيت نباتى 

ملعقتين سمنة او زبدة 

2 ليمونة 




نسلق ورق العنب فى ماء مغلى بيه ملعقة زيت وعصير ليمونة لمدة دقيقة ثم نضعه فى ماء بارد ونغسله جيدا ثم نرصه بالترتيب حسب الحجم لسرعة الحشو

فى حلة على النار نضع ٣ ملاعق زيت ثم نضع عليهم البصلتين المقطعين حتى يذبل ويبدأ فى الاصفرار ثم ننزل بالطماطم المعصورة ثم نضع رشة السكر حتى الغليان

نخلط البهارات كلها مع بعض وعند غليان الطماطم ننزل بنص كمية البهارات ونترك الطماطم تتسبك ونخفض النار عليها 

عندما تتسبك الصلصة ننزل بنص كمية الخضرة المشكلة ونطفى على الصلصة

ننزل بالصلصة على الارز المغسول ثم نضع باقى كمية البهارات وباقي كمية الخضرة والنعناع الناشف والسمنة ومكعب المرقة وملعقتين زيت وملعقتين الصلصة البيوريه ونقلب كله مع بعض ملحوظة : نشيل على جنب ملعقتين من تسبيكة الطماطمنبدأ بلف ورق العنب ونرصه فى الحلة بعد رص الحلة نضع شرائح ليمون على الوش نكون محضرين الشوربة اللى هنسقى بيها المحشى ونضع بيها ملعقتين تسبيكة الطماطم اللي شيلناها على جنب ونسق المحشى بالقليل من الشوربة ونضعه على النار وقبل ان يتشرب الشوربة نهدى النار عليه لحد ما يستوى وبألف هنا 

Comments